hits

desember 2016

City girl gone rural!


 Foto: Produsenten

Katharina Wechsler kommer riktignok fra en vinproduserende familie, men veien hun valgte var storby og karriere. Etter flere år i mediabransjen i Berlin var det en telefonsamtale med moren som fikk Katharina til å innse at det var hjem til Westhofen i Rheinhessen hun ville. 
 

Weingut Wechsler er ikke en ny produsent, men tidligere ble vinene kun solgt til et kooperativ. Katharina er ikke en person som gjør noe halvveis, så det bar tilbake til skolebenken og praksis hos blant annet K.P. Keller. 

Den første årgangen hennes var 2009 og det skal ikke stikkes under en stol at det var tøft ifølge Katharina selv. Ikke bare skulle vinene lages, de skulle selges også. Nettverket hennes i Berlin ble utfordret. Etter runder hos vinbutikkene i Berlin med vinene under armen og CV'en i baklomma og kontakt med potensielt viktige vinskribenter innså vinfolket at de hadde med en «rising star» å gjøre og det ble fart i distribusjonen. 

Katharinas filosofi er enkel: hun vil lage autentiske viner med karakter og det har hun virkelig greid. Til dags dato har jeg ikke testet noe fra Weingut Wechsler som ikke har falt i smak. 

Familien eier 17 hektar med vinmark. Og med kjente navn som Morstein, Steingrube og Kirchspiel i porteføljen er grunnlaget for gode vekstforhold lagt og familien har til og med «monopol» på vinmarken BENN på 6,5 hektar. En nykommer i år er vinen Schweisströpfchen, som på norsk rett og slett betyr svettedråper. Historien bak vinen er så enkel som at vinstokkene vokser i en dalsenkning i landskapet og dette skaper mer eller mindre en smeltedigel hvor solen steiker så svetten renner av Katharina under innhøstningen. Svett eller ikke, vinen er helt fantastisk og første batch som kom til Norge var på skarve 120 flasker og de ble borte i løpet av kun et par timer etter Vinmonopolets slipp 4 november i år. Heldigvis innser Katharina at Norge er et av hennes beste markeder og hun har allerede sendt opp en ny ladning, både av denne og andre godbiter.

K. Wechsler Riesling Schweisströpfchen 2015Rheinhessen, Tyskland, kr. 199,90. VP 6863201 (BU)  
Solen kommer inn i nesen med første dråpe. Herlig tropisk smak av sødmefulle gule frukter. Det er mango, det er ananas, det er fersken og aprikos, samtidig som en frisk syrlighet og saltaktig mineralitet lurer i bakgrunnen og gir vinen en fantastisk frisk og lang avslutning. Smakene er konsentrerte og vinen er helt utrolig godt balansert.  Her finnes det kun 240 flasker tilgjengelig så det er virkelig om å gjøre å beinfly til mølla!!