hits

desember 2015

Det sorte gullet!

Og her sikter jeg ikke til den stadig minkende oljereserven. Noen ting enten hater man eller elsker man. Blant disse er koriander, oliven og LAKRIS. Jeg elsker alle tre, men desember mned har for meg blitt den store lakrismneden.



Skylden for dette har Johan Blow, bedre kjent som lakriskongen. Han er dansk og han lager verdens beste lakris, synes i alle fall jeg. I november i fjor fikk jeg en hard pakkesom forskudd p julegave, den skulle pnes fr 1 desember og under lagene med gavepapir fant jeg en penbaring av en julekalender. 24 dager med lakris frem til jul.



Blow lakris kommer i et utall forskjellige varianter. Som vanlig st eller salt lakris, noen med smakstilsetninger som chili eller tranebr. Men de mest populre variantene er nok de sjokoladedyppede kulene. Et tykt lag mrk, lys eller hvit sjokolade smaksettes med alt fra jordbr, pasjonsfrukt, kaffe eller lakrispulver og dekker en deilig bit lakris. Mine 2 favoritter er: Love som er laget for Valentine's Day og kun er i salg i januar og februar, dette er st lakris med hvit sjokolade som smaker av jordbr. Og Easter, et annet sesongbasert produkt, bestende av st lakris, dekket med et tykt lag melkesjokolade som dyppes i mint og avrundes med et tynt sukkerlag slik at det knaser i munnen for hver bit.



rets strste nyhet varjulekolleksjonen Gold, Silver og Bronze som er sjokodyppede kuler med smak av henholdsvis: bringebr, mrk sjokolade & mint og sist men ikke minst, salt karamell. I tillegg kom et annet nytt produkt som ogs burde st p enhver lakriselskers nskeliste,nemlig hndlaget, kologisk lakris. Den kommer i tre utgaver: st lakris, chili og ingefr.



Ryktebrsen sier at det ventesi alle fall n ny smak neste r, men hva det blir gjenstr se.I underetasjen hos Steen & Strm i Oslo har Johan Blow et eget utsalg, men ellers fr man tak i produktene hosJacobs i Oslo og delikatesseforretninger over hele landet, og selvsagt p nett. I tillegg til vre glutenfrie er dette de perfekte vertinnegavene!!


Men ogs et annet lakrisprodukt som bde har en morsom historie, og i tillegg smaker godt, er Dramm Lakris og Chili(varenummer 874801). De fleste kjenner Morten Ramm som skuespiller og komiker, men han er i tillegg til dette far til likren Dramm. Den er produsert i Nederland i samarbeid med Morten og ble laget etter inspirasjon av farfaren Odd Ramm (ser du ordspillet?) som ga de unge menn en drink nr han ans at de var trre bak rene og rede til tre inn i de voksnes verden.

Dramm er basert p lakris, men har ogs andre naturlige smaksaromaer som chili og rosmarin. Den smaker fyldig av stlakris, gammeldags hostesaft, lakristoffee (om noen husker den hvite rullen med lakrisbiter stykkvis innpakket) og en deilig avslutning med spicy chili og et lett saltpreg. Julen er en fin tid for likr og n som vi alle er mette hele tiden kan man fint bytte ut desserten med et glass Dramm. Prv den som saus over vaniljeisen, eller om du kjenner deg ekstra eksperimentell over kokosiskrem.

Drammkommer i 70 cl flaske og koster kr. 309,90, men den rekker ogs lenge, det er ikke store glasset som skal til, og den har ogs lang holdbarhet etter at den er pnet. Basisutvalg kategori 6 betyr at den er f tak i p allelandets strre pol og i dag er holder polene pent som vanlig. Lp og kjp!


Foto: Vinmonopolet

OBS: Husk at et voldsomt inntak av lakrisbaserte produkter kan virke lakserende :)

Et juleeksperiment...

Da var selveste julaften oversttt. Hos Levi-klanen er en tur p kirkegrden for tenne lys hos vre uforglemmelige kjre, en tradisjon. Tilbake i heimen er det tid for glgg og snacks fr julen ringes inn av Slvguttene klokken 17 og vi setter oss til bords.


Foto: Altia

Som i mange norske hjem har den sedvanlige Tomteglggen blitt brukt uten tanke p at det finnes alternativ. I r derimot ble sta brors Blossa 15 Strkvinsglgg kjpt inn et par uker fr jul og testet i ulike settinger, med venninnene p frjulsmiddag, med mor og hennes venninner under den rlige damelunsjen og til peiskos.Og etter positive tilbakemeldinger fra alle hold ble det besluttet bytte ut glggen p julaften.

Men, vi hadde en utfordring. Far i huset liker ikke glgg og har aldri tatt del i glggtradisjonen. S etter utbasunering av at vinkjenneren i familienhar kjpt inn noe spennende til snacksen, flasken gir tross alt ikke det typiske inntrykket av glgg, sier far ja til smake. Opptil flere etterskjenk senerelurer han p hva det egentlig er han har i glasset. Noe skyldbevisst innrmmes det at innholdet i flasken faktisk er glgg, men ikke den typen han er vant til, en helt annen og spennende type.

Blossa er nemlig s langt, et 13-rig prosjekt, hvor det utvikles en ny smak hvert r, denne gangen med vinbase avtre ulike viner. rets aromaprofil bygger p den britiske teen Earl Grey, samtidig som at bde sitrus og julekrydder har sin plass og gjr dette til en drikk vi forbinder med julen. Glggen skal verken varmes opp eller besudles med mandler og rosiner, men drikkes temperert. Om man velger ha litt snacks til, julekaker eller bare nyte den uten tilbehr er opptil den enkelte. Her har du den perfekte aperitiffen til nyttrsmiddagen.

Far rister p hodet og humrer i det ikke tilstedevrende skjegget, jaha, s var vel denne glggen helt okay da. Eksperimentet har vrt en suksess! Familiens overhode er ikke lett imponere, men med litt glgg bde i hyre og venstre ben ble Blossa 15 samtgaven fra barna, fotmassasjemaskinen, til slutt dagens store hydepunkter.



Har du lyst til prve denne i romjulen m du nok smre deg med tlmodighet helt til mandag 28 desember, men da er den finne pet 40-talls avVinmonopolets butikker til den nette sum av kr. 134,90. (Varenummer 3521101) Du kan alltids se om den finnes p ditt nrmeste polutsalg ved sjekke status p Vinmonopolets nettsider.

N gleder jeg meg til rets lengste mltid, 1. juledags frokost!

Bon apptit og fortsatt god jul.

#jul #julaften #glgg #juletradisjoner #romjul

Kroken p dra.

Da var det over og ut for Ylajali. Stjernerestauranten lukket sine drer for siste gang p lrdag. Man kan vel si at de gikk ut med et "boom" og instagraminnlegg med #ylajaliflorerte lrdag kveld.



Undertegnede har vrt s heldig f delta under service et par ganger i lpet av ret som har gtt. Det er utrolig gy f lov til jobbe med et s dedikert og profesjonelt team. Og maten er intet mindre enn kunstverk. Litt usikker p om mannen bak er genial, eller om han rett og slett har en skrue ls, noe jeg mistenker de fleste kokker i hans liga har.Jeg kjenner ikke Even Ramsvik personlig, men jeg har den strste respekt for hva han har ftt til s langt i sin karriere. Og det skal bli spennende se hva neste prosjekt blir. Da jeg spurte ham fikk jeg bare et lurt smil tilbake, at han vet nyaktig hva han skal fremover var helt tydelig. Er vel bare smre seg med tlmodighet.



Sommelier Simon Zimmermann har beriket restauranten med sine titler norsk og nordisk mester for vinkelnere. Om det er noen som brenner for faget sitt s er det Simon, og hans drm er nok flytte til sterrike for dyrke druer og lage vin. Noe han forhpentligvis en dag vil komme til gjre. Han har grnne fingre og er nesten like opptatt av botanikk som han er av vinfaget. Men frst blir det ny runde i NM for forsvare tittelen som Norges beste vinkelner.



Restaurantmagnaten Nevzat Arikan, eier av Ylajali, Nedre Foss Grd, Trattoria Populare og et godt knippe tilav Oslos bedre restauranter, har selvsagt planer for lokalet p St. Olavs plass. Caf Tekethopa blir vrende, men hva som skjer over gangen gjenstr se. Men at Arikan kommer til komme med enda et nytt og annerledes konsept er det liten tvil om.

Mens vi spekulerer i hva som skjer med Even og det tomme lokalet deler jeg et par ekstra tips til bobler p nyttrsaften.

Benot Muling Crmant du Jura Blanc Brut, Jura, Frankrike, kr. 199,90. Varenummer: 1485701 Bestillingsutvalg
Deilig og frisk musserende vin med delikat sitruspreg og duft og smak av epler. Denne ble forvekslet med Champagne i blindsmaking* da den har typiske karaktertrekk som gjrbakst og mineralske toner i ettersmak. Et utrolig godt kjp, dette er mye vin for pengene.




Rodez Ambonnay Blanc de Noirs Brut, Champagne, Frankrike, kr. 415,00. Varenummer: 2072601 Bestillingsutvalg

Laget p 100% pinot noir er dette en rik og fyldig vin som, i tillegg til gjre seg godt som aperitiff, passer utmerket til mat. Fisk og skalldyr, men ogs fjrkre og svin. Med aroma av gule epler og sitrusmarmelade og rik smak av kjeks og brioche har vinen lang ettersmak med en herlig frisk syre.



Champagne til isbading

Hva som vil vre den perfekte Champagnen til isbading er kanskje ikke noe man lurer p veldig ofte. Men for noen dager siden fikk jeg en utfordring jeg uten vanskeligheter takket nei til. Helt til det kom til stykket!


Foto: Linn-Cecilie Linnemann

Badeklubben p Tjuvholmen har nrmere 40 medlemmer og de bader hver mandag kl. 12:00, come rain or come shine. De har med te eller kaffe p termos, det er et raskt bad og deretter tilbake til jobb. Alle er ikke tilstede hver gang, men sist mandag var det juleavslutning og oppbudet var p 11 stykk hardbarka badere. Undertegnede hadde sagt seg villig til stille med sabel for sl "hatten" av litt champis etter rets siste bad. Jeg skulle kun vre tilskuer, for hvem i huleste er gren nok til bade i 5 blmed ca. 2 grader i vannet??



Om jeg muligens var litt r etter en natt med drlig svn, eller om jeg kanskje hadde sltt hodet er uvisst,men under 3 lag med klr var bikinien p plass. Ved ankomst nede p badeplassen tar selvsagt badepresidenten, JC Forthun, svalestup uti og ser ut til nyte isvannet. Her var det om gjre handle raskt, av med ullty, badekpe og boblekpe, sitter nisselua p plass? Jepp, det gjr den. S, ikke tenke, bare hopp i havet!

Det kjentes ut som om kroppen ble til is i lpet av nanosekunder, og raskere har ingen sett Levi skyte opp over vannflaten igjen og tilbake opp p land. Neste skritt var gni seg trr s fort som mulig, fremdeles uten tenke p hva kroppen akkurat har vrt igjennom. Deretter p med ulltyet og badekpen, hret pakkes godt inn i hndkleet, vi vil ikke at lokkene skal fryse til is og brekke av. Skjerfet tulles rundt halsen, p med hansker og vi er klar for neste fase. Bubbles!!



Champagneflaskene ble sablert i rask rekkeflge og etter en kjapp skl bar det opp til The Thief Spa. 1 time senere var alle fingre og tr tint, og bihulene skinnende rene, varmen var tilbake i kroppen og blodsirkulasjonen i full sving.

Om det var verdt det? Tja, en opplevelse var det i alle fall, om enn en kjlig en. Jeg m rlig innrmme at turen i badstuen etter dyppet var med p gjre dette til en fornyelig affre. Kommer jeg til stille hver mandag fra nyret av? Nei, jeg gjr nok ikke det, men nr mai kommer s skal jeg nok krype ut fra mitt lille vinterhi og ta en ny dukkert med badenymfene p Tjuvholmen.

Dagens tips til Champagne kan benyttesenten tilisbading, alternativt til nyttrsfeiringen.


Pierre Gerbais Cuve de Rserve, kr. 269,90. VP nr. 1745201 (Bestillingsutvalget)
I tillegg til inneholde halvparten pinot noir og chardonnay har denne vinen ogs en andel pinot blanc, en drue man sjelden ser brukt i Champagne. En knusktrr og herlig mineralsk vin som bde dufter og smaker av sitrus og krispe epler og som vil vre et flott flge til vinterens skalldyrfat.

Clouet Silver Brut Nature, kr. 287,40. VP 4169801 (Basis)
En kjent og kjr Champagne for de som frekventerer Blgen & Moi Briskeby p lrdager. Med pinot noir som eneste drue har vinen fin fylde og smaker av rde epler, kjeks ogbakt sitron. Vinen er god alene, men er ogs et fint flge til havets delikatesser eller spekemat.

Mailly C'est la Vie Grand Cru Extra Brut, kr. 329,90. VP nr. 9927301 (Bestillingsutvalget)
Med 75% pinot noir og 25% chardonnay er dette en vin som har fyldig fruktsmak, men med frisk syre og et lett preg av autolyse*. God konsentrasjon og lang ettersmak gjr at vinentler retter som fisk og skalldyr, i tillegg til vre fabelaktig som aperitiff.


* Dersom du lurer p hva autolyse er, se kommentarene i innlegget "En hund etter syre"


Har du lyst til se Badeklubben p film, sjekk ut Damian Leszczynski's kule video her.



#Amsterdam

Etter videregende var jeg som mange andre eventyrlysten og pakket p impuls mine viktigste eiendeler og flyttet til Amsterdam, via Italia. Lang historie kort, 15 r har gtt siden jeg tok med meg disse viktige eiendelene + alt jeg hadde akkumulert i lpet av 5 r i utlandet og flyttet hjem til Norge. Denne helgen har jeg vandret ned "memory lane" langs Amsterdams kanaler.



I tillegg til beske venner var jeg selvsagt sulten p nye matopplevelser. Og Amsterdam skuffer aldri.

Lunsjbaren Latei ligger p Zeedijk ved Nieuwemarkt, og selv om nettsiden ikke er mye rope hurra for, er maten suveren. Synes man det er trist kaste bort tid p spise fremfor shoppe er man i utgangspunktet p feil blogg, MEN til den shopping-gale med sans for kitch s er dette et lite mekka. Mer eller mindre alt i det lille lokalet er til salgs. Og min ertesuppe med mynte og yoghurt var deilig. De fleste matrettene er basert p lokale og kologiske rvarer og selv smret p brdet var en drm. De ferske juicene var mange, jeg gikk for eple, pre og ingefr, super fresht. Ikke ofte man spiser og blir mett for under 100-lappen, men obs, de tar kun cash og lokale bankkort.


P Latei har det meste en prislapp, selv tapetet er til salgs.

9 straatjes er ni herlige sm gater fulle av butikker av sorten vintage, ting og tang, antikviteter, klr, sko, et kologisk supermarked og alskens kafer og bakerier. Her finner man noe for enhver smak og etter ha ruslet gatelangs i timevis var det tid for en pust i bakken. Jeg drikker sjelden kaffe sfremt det ikke finnes en stsak til. Og kakene p display p Caf Nielsen var uimotstelige. Det ble banan- og valnttkake med en latte til.


De ni gatene sentralt beliggende p kanalene har mange spennende butikker by p.


Vinbaren Vyne ligger midt i hjertet av Amsterdam i Jordaan distriktet, langs Prinsengracht (gracht = kanal). Fra utsiden ser det bittelite ut, men lokalet strekker seg 30 meter innover og langs veggene ligger hundretalls flasker p display. Vinkartet er rikt nok, uten de store navnene, men derimot med gode priser. Med mer enn 60 viner p glass og nrmere 300 totalt. Etter en lang dag med inntrykk, lunsj og kaffe var det tid for et glass vin og kl. 17 sharp stod jeg utenfor. Jeg var frste gjest, og et kvarter senere var det fullt. Et herlig "hustle and bustle"-sted med en god blanding av vinnerder og Joop & Petra aka Ola & Kari.

Sommelier Michiel har allerede vrt her i 7 r og elsker jobben sin. Vinkartet er variert, det endres hele tiden og de holder vinkurs og smakinger for gjester. En morsom og utfordrende jobb som krever sitt av sommelieren. Jeg gikk for anbefalingene og smakte en Crmant de Limoux Ros "Emotion" fra Roger Antech som var frisk nok med lett duft av markjordbr og smak av rde epler. Akkurat denne vinen er ikke finne p norske pol, men typen vin, Crmant fra Limoux fr man tak i hjemme.

I tillegg ble det et lite glass Champagne fra Legras et Haas, en enkel Brut. Perfekt nr man kan velge bestille glass, da fr man smakt s mye mer. Denne produsenten er ogs finne i Norge, men da i forskjellige varianter av Blanc de Blancs (vin laget kun p Chardonnay), mens den jeg smakte var en blend av alle tre druesorter (Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier.


Bobler p Vyne


Et steinkast lenger ned i gaten ligger Restaurant Envy hvor maten str i fokus. En deilig blanding av internasjonale retter, delikat tilberedt i det pne kjkkenet rett for nesen p en. Spennende og utrolig smaksrik mat servert i lekre omgivelser uten vre spesielt formelt.

En annen sentralt beliggende vinbar er Bubbles and Wine som ligger rett rundt hjrnet for Damplassen og Det Kongelige slott. Her har Robert Braam servert vin bde p glass og flaske i 10 r og til og med ftt utmerkelsen rets vinbar i 2011. Her kan vinetusiaster virkelig sl seg ls ved bestille ?flighter? med vin. Fra menyen kan man velge tre mindre glass av gangen slik at man virkelig kan smake forskjell p viner av samme drue men fra forskjellige land.

Anledningen til mitt besk i Amsterdam denne gangen var en venninnes fdselsdag, og p anbefaling av sommelier Michiel hos Vyne ble det middag p The Lobby. Restauranten tilhrer Hotel V og ligger et steinkast unna Bubbles and Wine. Lokalet er stort og luftig med en livlig bar og veldig trivelig servitrer. Menyen er ikke veldig stor, men maten er god, porsjonene store og prisene hyggelige. Men best av alt er prisene i vinkartet, de er suverene. Her fr man sentral burgundere p Village-niv for 70 euro fra gode produsenter. Vinnerder vil glede seg over The Lobby's best bevarte hemmelighet, men den m du fiske etter hos personalet?


Hva huser den skinninnbundne boka?


Amsterdam har noe for enhver smak, og en langhelg rekker for de fleste. Snn i frste omgang i alle fall!

En hund etter syre...

Hva dere drikker p julaften blir opptil dere, jeg har bestemt meg for lenge siden. Det blir Riesling og Champagne!



Dagene raser av sted og det er 13 dager igjen til julaften. De fleste lurer allerede p hvilken l og akevitt de skal velge i r. N er det ikke snn at jeg ikke liker l og akevitt. Det er bare det at l gjr meg s sabla mett. Og er det noe man blir p julaften uansett, s er det mett. Og skal man drikke akevitt i btter og spann s har jo det ogs en viss effekt p kroppen, dessuten mener jeg potetene p matfatet rekker langt denne dagen.

Nei, takke meg til vin i jula. Og for meg s skal den vre hvit og laget p riesling enten fra Tyskland eller Frankrike. I tillegg m jeg ha med en Champagne. Bde riesling og Champagne inneholder en god dose syre, og syren i vinen har samme effekt som alkoholen i akevitten. Den renser opp i alt fettet fra maten slik at manikke kjenner seg s voldsomt stinn. Fruktigheten i slike viner har ogs sin oppgave, nytralisere salte eller rkte elementer, som for eksempel pinnekjtt. I tillegg smaker det godt og komplimenterer maten.

Men la ossvie syre et lite sekund. Jeg, som mange av mine kollegaer i bransjen, er en hund etter syre. Det er f andre alkoholholdige drikker som gir en slik flelse av friskhet som syreholdige hvite og musserende viner. De er leskende bde sommer og vinter, og i motsetning til rdvin som ofte gjr meg trtt, s holder jeg et par timer lenger p hvitt enn p rdt. Konklusjonen er vel egentlig atjeg er p en konstant sken etter nye spennende, syrefriske viner. Har du et tips til meg s bruk gjerne kommentar feltet under.


I vinskapet hjemme p Majorstua ligger flgende to viner og gleder seg til jul:

Dopff & Irion Schoenenbourg Riesling Grand Cru 2010, Alsace, Frankrike, kr. 264,90. VP 4250601 Bestillingsutvalget
Denne vinen oppdaget jeg til ribbe mandag for et par uker siden. Maten var ikke tilberedt p helt norsk vis, men ribbe var det lell. Og vinen, som allerede har noen r p baken passet fantastisk godt til. Den hadde en nesten kremet konsistens med nydelig sitrus og fruktsmak som ble sittende igjen i munnhulen en hel liten evighet. Dette er value for money!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Agrapart Minral Blanc de Blancs Grand Cru Extra Brut, Champagne, Frankrike, kr. 569,00. VP 2828101 Bestillingsutvalget
Det aller beste med vre p reise er alle de spennende mat- og drikkeopplevelsene. I Reims, hovedsetet i Champagnedistriktet introduserte reiseflget meg for en fantastisk liten vinbar med alskens godsaker p kartet, samt en sommelier med et hemmelig Champagnelager som ikke var skrevet ned andre steder enn i dennes hode. Agrapart sin Minral BdBer en perle av en Champagne, med utrolig frisk syre og aroma av grnne, saftige epler, duft og smak av sj og hav og en mineralitet som man sjelden opplever maken til. Ja, den koster, men h s verdt kjpe en slik liten lekkerbisken til seg selv i julegave.




Hvilken som gr til ribba p julaften og hvilken som gr til pinnekjttet i romjulen gjenstr se, men jeg er i alle fall godt forberedt. Er du?

PS: Synes du vinene over ble i dryeste laget hva pris angr, s ta en titt p anbefalingene under. Flotte viner, med litt hyggeligere prislapp.

Gysler Sandstein Riesling Trocken 2014, Rheinhessen, Tyskland, kr. 149,90. VP 1299901 Bestillingsutvalget
Frisk og syrlig riesling med duft av hvite blomster. Bde smak og aroma av hvit stenfrukt, en saftig vin med god syrestruktur og balansert frukt som gjr seg like bra til ribbe som pinnekjtt.

A.D. Coutlas Louis Victor Ft de Chne, Champagne, Frankrike, kr. 279,90. VP2256201 Basis
Dufter av modnegule epler, bakt sitron og gjrbakst. Aromatisk med et distinkt autolysepreg og frisk syre. Det er hovedvekt av bl druer i vinen, noe som gjr den rik og fyldig og et godt flge til ribbe, pinnekjtt og rakfisk, s vel som nyttrskalkunen.

#vin #hvitvin #riesling #champagne #jul #julemat #ribbe #pinnekjtt #rakfisk #kalkun #nyttrsaften

A piece of me!

Noen mennesker tar avgjrelser raskt og konsist, andre bruker, for sitere en god venn: "10 dager p bestemme seg for klippe en tnegl". Avhengig av hva som skal avgjres kan jeg vel si at jeg har en fot i hver leir.


Det begynne og blogge tilhrer den sistnevnte kategorien. Hvor mye av seg selv skal man by p? Har jeg noen dype hemmeligheter som burde forbli skjult? Nei, egentlig ikke. Det jeg nsker med bloggen er vel mest f utlp for skrivekle og inspirere andre sultne og reiselystne til ta del i mine reiser og matopplevelser.

S hvem er jeg? Jeg er "hu vindama fra Nesodden som ikke gjr annet enn smake vin og reise verden rundt p jakt etter neste mat- og drikkeopplevelse". Det hres ut som en drmmejobb, og jeg er glad for si at det er det faktisk. Jeg er sosial av natur og har funnet nisjen min, et sted hvor jeg fr mte nye mennesker, reise, oppleve, smake og leve. Det tar all min tid og det er sjelden late morgener og tidlige kvelder.

Hva gjr jeg egentlig? Jeg holder vinsmakinger og foredrag for bedrifter, eventbyrer og vinimportrer. Jeg underviser p en av Norges tre vinkelnerutdannelser. I tillegg skriver jeg om vin for magasinet Mat & Vin, Norske Vinklubbers Forbunds medlemsblad og nettsider, og deler "vinekspert" jobben i TV2's God morgen Norge med Christer Berens. Og s fort jeg har litt tid ledig reiser jeg p vinmesser rundt om i Europa og studieturer til vinland over hele verden. Ingenting gir strre lrdom enn vre der ting skjer, der druene gror og vinen lages.

Hvorfor gjr jeg dette? Jeg gjr det fordi jeg brenner for mat og drikke. Kunnskapen jeg besitter om vin har jeg lyst til dele med alle som liker vin og vil lre mer. Jeg nsker selv lre mer, s ved reise til vinregioner rundt omkring fr jeg bde utlp for kunnskapstrsten og reiselysten. Og hva er vel vin uten mat? Frst i voksen alder fikk jeg en gldende interesse for mat. Bde det selv lage mat, men ogs utforske mat fra hele verden. Man kan lett si at livet mitt bestr i planlegge neste mltid.

S er du sulten og trst, eller bare nsker et lite lyspunkt i blant, er du velkommen til bli med p min reise.

Bon voyage!

PS: En annen lidenskap er foto, sfremt ingen fotograf er kreditert, er alle bilder tatt av meg.


Dune du Pyla, Europas hyeste sanddyne, Bordeaux, Frankrike.

#vin #mat #reise #inspirasjon