hits

januar 2017

Team CWD på pallen - sølv til Norge!!!

Og det ble en fantastisk andreplass til Norge i årets Bocuse d'Or konkurranse, bak USA som tok sin aller første gullmedalje og foran Island som for andre gang fikk pallplass. Vinner av årets grønnsaksrett ble Frankrike og kylling og skalldyr dro Ungarn hjem. Årets commis gikk til også til Frankrike. 

Norge har i alle år gjort det stort i konkurransen og per i dag ligger Norge kun én medalje bak Frankrike sammenlagt. Dette håper vi at vil endre seg i år. Nytt av året er at de klassiske rettene "kjøtt" og "fisk"er byttet ut med henholdsvis fatrett bestående av "Bresse-kylling med sjømat" og tallerkenrett bestående kun av "grønnsaker", en ren vegan-rett. Dette er første gang i Bocuse-historien, noe Christopher har uttrykt begeistring over. 

Både tribunen og presseområdet er fullt av nordmenn. Alle 400 tribuneplassene Norge har blitt tildelt er utsolgt og i tillegg er det en stor delegasjon som ikke har fått sitteplasser i følge Arne Sørvig som leder Bocuse d'Or Norge. Han er svært fornøyd med at Norge har den største oppslutningen og det klimprer i kubjeller som aldri før. Det skal sies at både Ungarn, som stiller med eget ompa-orkester, og Japan som har dratt med seg en enorm tromme opp på tribunen, gir Norge god konkurranse i heia-koret. 

Christopher har brukt tiden siden konkurransen i Budapest godt og både coach, Gunnar Hvarnes, og commis, Håvard C. Werkland, er like innbitt som hovedpersonen på å dra seieren i land til Norge i år.

Dette er også den perfekte arena for kokkeverden å samles og Norge stiller sterkt også her. 


Tidligere Bocuse-vinner (2003) Charles Tjessem i samtale med Jerôme Bocuse


Sølv-vinner i 2005, Tom Victor Gausdal er på plass og svinger på hatten


Ørjan Johannesen, Bocuse-vinner i 2015 sitter i år som president for den internasjonale juryen og skal dømme Christophers og de andre 23 landenes retter. 


Og Ørjan er i godt selskap av selveste Joel Robuchon, til venstre.


På VIP-tribunen slapper Eyvind Hellstrøm og Terje Ness (vinner 1999) av. 


Kokkene Terje Ommundsen (Plah), Niclas Wallin (St. Lars) og James Maxwell-Stewart (Cru) har tatt turen til Lyon for å heie frem Norge. 

Andre norske kjendiskokker tilstede er Geir Skeie (vinner 2009), Lars Erik Underthun (sølv 1991 og president i Bocuse d'Or Norge) og Sven Erik Renaa. Med andre ord; her er store deler av Norges kokke-elite på plass! 


Saltbakt Bresse-kylling og norsk hummer er Team CWD sin fatrett. 


Christopher sin kylling- og hummerrett fordeles likt på 14 tallerker, nå gjenstår det å se om det holder til gull. 


I morgen avgjøres det hvem som blir årets Bcouse d'Or kokk. Følg med, artikkelen er oppdatert

#bocusedor #bocusedor2017 #teamcwd #christopherwdavidsen #bocusedornorway #mat #sølv