hits

januar 2017

Team CWD p pallen - slv til Norge!!!

Og det ble en fantastisk andreplass til Norge i rets Bocuse d'Or konkurranse, bak USA som tok sin aller frste gullmedalje og foran Island som for andre gang fikk pallplass. 



Vinner av rets grnnsaksrett ble Frankrike og kylling og skalldyr dro Ungarn hjem. rets commis gikk til ogs til Frankrike. 

Norge har i alle r gjort det stort i konkurransen og per i dag ligger Norge kun n medalje bak Frankrike sammenlagt. Dette hper vi at vil endre seg i r. Nytt av ret er at de klassiske rettene "kjtt" og "fisk"er byttet ut med henholdsvis fatrett bestende av "Bresse-kylling med sjmat" og tallerkenrett bestende kun av "grnnsaker", en ren vegan-rett. Dette er frste gang i Bocuse-historien, noe Christopher har uttrykt begeistring over. 

Bde tribunen og presseomrdet er fullt av nordmenn. Alle 400 tribuneplassene Norge har blitt tildelt er utsolgt og i tillegg er det en stor delegasjon som ikke har ftt sitteplasser i flge Arne Srvig som leder Bocuse d'Or Norge. Han er svrt fornyd med at Norge har den strste oppslutningen og det klimprer i kubjeller som aldri fr. Det skal sies at bde Ungarn, som stiller med eget ompa-orkester, og Japan som har dratt med seg en enorm tromme opp p tribunen, gir Norge god konkurranse i heia-koret. 

Christopher har brukt tiden siden konkurransen i Budapest godt og bde coach, Gunnar Hvarnes, og commis, Hvard C. Werkland, er like innbitt som hovedpersonen p dra seieren i land til Norge i r.

Dette er ogs den perfekte arena for kokkeverden samles og Norge stiller sterkt ogs her. 


Tidligere Bocuse-vinner (2003) Charles Tjessem i samtale med Jerme Bocuse


Slv-vinner i 2005, Tom Victor Gausdal er p plass og svinger p hatten


rjan Johannesen, Bocuse-vinner i 2015 sitter i r som president for den internasjonale juryen og skal dmme Christophers og de andre 23 landenes retter. 


Og rjan er i godt selskap av selveste Joel Robuchon, til venstre.


P VIP-tribunen slapper Eyvind Hellstrm og Terje Ness (vinner 1999) av. 


Kokkene Terje Ommundsen (Plah), Niclas Wallin (St. Lars) og James Maxwell-Stewart (Cru) har tatt turen til Lyon for heie frem Norge. 

Andre norske kjendiskokker tilstede er Geir Skeie (vinner 2009), Lars Erik Underthun (slv 1991 og president i Bocuse d'Or Norge) og Sven Erik Renaa. Med andre ord; her er store deler av Norges kokke-elite p plass! 


Saltbakt Bresse-kylling og norsk hummer er Team CWD sin fatrett. 


Christopher sin kylling- og hummerrett fordeles likt p 14 tallerker, n gjenstr det se om det holder til gull. 


I morgen avgjres det hvem som blir rets Bcouse d'Or kokk. Flg med, artikkelen er oppdatert

#bocusedor #bocusedor2017 #teamcwd #christopherwdavidsen #bocusedornorway #mat #slv